Hoe vervang je negatieve gedachten door positieve gedachten.

En waarom zou je dat eigenlijk doen?

 

Als je weet, dat je met je gedachtes je toekomst creëert, dan pas je wel op om voortdurend negatieve gedachtes te hebben. Hoe wil je dat je leven eruitziet? Hoe ziet je heden eruit?

Hoe heb je dat mee-gemaakt?

Let eens op, hoe je je dag begint. Trek je de gordijnen open en denkt (of mompelt) "wat een rotweer weer vandaag," dan zal ROT door het Universum worden opgenomen en teruggeven en kunnen er dingen gebeuren die jij als ROT beschouwt. Dat gebeurt nou niet meteen, wanneer je dat eens een keertje denkt en/of zegt, maar wel als het een ingeslopen gewoonte/patroon is geworden om op die manier te denken en te praten. Je bent het je niet bewust, dat je zo denkt en praat.

"Wat een rotweer" doet ook wat met je gevoel. Je wordt er, op zijn minst, níét vrolijk van.

Je kunt op zoek gaan naar je basisgevoel. Is je grondtoon ontevreden bijvoorbeeld, dan zul je meer van die situaties creëren, die je ontevreden stemmen.

Voorbeeld

 

Een dame die de cursus "(Her)ont-dek jeZelf" volgde, had veel problemen in haar gezin.

Zij sprak (te)veel in termen van "dan gaat ze natuurlijk weer zus of zo" of "ze moet altijd haar zin hebben" of "ik doe er niet toe" etc. etc.

Deze cursiste heeft uiteindelijk ondervonden, hoe haar gedachtes telkens weer bekrachtigd werden en zich manifesteerden in haar leven. Zij werkte daarom regelmatig met affirmaties met als doel betere situaties en gebeurtenissen te gaan be-leven.

Toen zij begreep en zich bewust werd  hoe de wet van aantrekking werkt, raakte zij gemotiveerd haar gedachten te onderzoeken en waar nodig de negatieve te vervangen door positieve gedachten. Op den duur ging haar gevoel mee en werd dit gevoel, deze energie, door het Universum ontvangen én teruggegeven.

De dankbaarheidsoefeningen, die zij elke avond consequent deed, wierpen ook hun vruchten af. Het aantal situaties en gebeurtenissen waar ze blij van werd  groeide en groeide.

Haar leven veranderde enorm in positieve zin. Dat ging gestaag maar zéker! Zij is nu over het algemeen blij met haar familie, haar werk en haar leven.

En die ene persoon in haar familie, die boos blijft, kan zij nu zien als een uitzondering, waar ze nog van kan leren. Zij focust daar niet meer op, maar richt zich op de dingen die goed gaan en haar blij maken en haar voeden.

Zij kan nu in Liefde blijven bij niet fijne gebeurtenissen en stuurt Liefde naar haar relatie met de bewuste persoon.

 

Hieronder voorbeelden hoe te

affirmeren bij nare gevoelens die je niet dienen

     

Je Negatieve Gevoel 

 

 1. Geiriteerd
 2. Boos
 3. Geergerd
 4. Verongelijkt
 5. Verdrieting *
 6. Hopeloos
 7. Vermoeid
 8. Afwijzing
 9. Frustratie

Je Omgekeerde  Gedachte

 

 1. Ik ben sereen en rustig
 2. Ik vergeef mezelf
 3. Ik ben verdraagzaam
 4. Ik ben empatisch / ik heb begrip
 5.  Ik ben blij en opgetogen
 6. Ik ben hoopvol
 7. Ik ben vol energie
 8. Ik ben overal welkom
 9. Ik laat los met vreugde en gemak

 

Komen er vragen, bedenkingen en/of ongeloof bij je op?

Schroom niet om te reageren. Ik kom graag met je in gesprek.  Bel naar 0640868240

of stuur het ingevulde Contactformulier op. WELKOM.